D Ě K U J E M E  těm z Vás,

pomáháte již osmadvacátým

rokem potřebným.

T ř í k r á l o v á    s b í r k a    2 0 1 2

D ě k u j e m e   V Á M,  kteří jste se jakýmkoliv způsobem zapojili do letošní tříkrálové koledy/sbírky. Poděkování patří všem dobrovolníkům (cca 81 koledníkům a  27vedoucím koledujících skupinek).  Děkujeme též skupince koledníků z Evangelické církve.

Dík patří především Vám, kteří jste se otevřeli k této lidové tradici, nechali se potěšit nebo překvapit  koledníky a zároveň jste otevřeli svá srdce a obdarovali jste jejich prostřednictvím ty, kteří bez naší společné pomoci si pomoci nemohou.

Při letošní tříkrálové koledě/sbírce, byla vybrána finanční částka ve výši  97 741,00 Kč, z toho v Ostrově 63 207,00 Kč (včetně Tříkrálového koncertu – 2 680,00 Kč), v Hroznětíně 19 336,00 Kč, v Merklíně 5 741,00 Kč, ve Velichově a Radošově 5 019,00 Kč a ve Stráži nad Ohří  4 438,00 Kč.

Z těchto finančních prostředků se Oblastní charitě Ostrov vrátí již tradičně 65% – tj. 63 532,-,

(15% z vybrané částky je určeno na podporu projektů Diecézní charity Plzeň, 10% na humanitární pomoc do zahraničí - na pomoc dětem v Peru, Bolívii a Paraguaye v rámci projektu Adopce na dálku a v rámci projektu Střediska rozvojové spolupráce, 5% na podporu projektů Charity Česká republika, která sbírku vyhlásila a 5% na nezbytnou režii sbírky).

Výtěžek letošní tříkrálové koledy/sbírky je určen na částečnou úhradu nákladů spojených s opravou zateplení čtvrté a poslední venkovní stěny Domova pokojného stáří blahoslaveného Hroznaty v Hroznětíně, který Oblastní charita Ostrov již dvanáctý rok provozuje.

V Ostrově dne 27. ledna 2012, za OCHO Mgr. Tomáš Fexa, ředitel