pomáháte již osmadvacátým

Společné prohlášení APSS ČR a Charity České republiky k dofinancování sociálních služeb v r. 2019

Společné prohlášení APSS ČR a Charity České republiky: Poskytovatelé sociálních služeb souhlasí s prohlášením krajů ČR: MPSV ČR posílá na sociální služby 1 miliardu, nikoliv chybějící 2 miliardy.

Veřejné prohlášení náměstků hejtmana a radních krajů k způsobu dofinancování sociálních služeb

Veřejné prohlášení náměstků hejtmana a radních krajů zodpovědných za sociální oblast k způsobu dofinancování sociálních služeb v roce 2019 tak, jak byl prezentován ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou a ministryní financí Alenou Šilerovou.

Prohlášení poskytovatelů sociálních služeb k dofinancování sociálních služeb v r. 2019

Zveřejňujeme společné prohlášení Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, Charity ČR, Slezské diakonie, ANNO ČR, Armády spásy, S. A. D., Diakonie, Naděje, ČRSS a ČFPB.

Na základě dnešní dohody ministryně práce a sociálních věcí a ministryně financí uvolní vláda jen 50 % nutných finančních prostředků k dofinancování sociálních služeb v r. 2019, reálně totiž sociální služby obdrží v tomto roce pouze 1 miliardu Kč, a ne deklarované 2 miliardy Kč. Prostředky na IP projekty ve výši 1,5 miliardy Kč jsou totiž schváleny na období 2,5 roku a určeny jen na služby prevence.

Společné prohlášení poskytovatelů sociálních služeb si můžete přečíst ZDE.

DOFINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V R. 2019

Tisková zpráva Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, Charity ČR, Slezské diakonie, ANNO ČR, Armády spásy, S. A. D., Diakonie, Naděje, ČRSS a ČFPB.

28. 5. 2019

Dne 29. 5. 2019 projednává Poslanecká sněmovna PČR znovu dofinancování sociálních služeb.

Otevřený dopis: Ministře Vojtěchu, zastaňte se sester poskytujících domácí péči!

Poskytovatelé domácí zdravotní péče se otevřeným dopisem obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a vyzývají jej k aktivní podpoře domácí péče, které vlivem dlouhodobého podfinancování hrozí kolaps. Ministr slíbil podporu již před rokem. Na nedávnou žádost o schůzku reagoval zamítavě. Konkrétních kroků se tak sestřičky dosud nedočkaly.

Oblastní charita Ostrov - Jarní Potravinová sbírka sečtena!

Během soboty dne 18. května  2019 darovalo v Tescu Ostrov na 161 dárců - 738,5 kg potravin a drogerie.

Děkujeme těm z vás, kteří jste byli právě těmi, pro které je důležité pomáhat druhým a potřebným, pro které není lhostejná bezmoc druhých!

Rádi bychom též poděkovali zaměstnancům Tesca, kdy někteří zapojili i své děti.

Z vybraného množství zůstalo cca 242 kg v Ostrově, a to konkrétně v Potravinové bance Charity Ostrov v Lidické ulici, a ta větší část 496,5 kg byla odvezena do Sokolova, do Potravinové banky pro Karlovarský kraj. Děkujeme vám!

Sbírka potravin pomůže potřebným přímo v příslušném regionu

Zakoupením trvanlivých potravin anebo drogistického zboží je možné přispět lidem a rodinám v nouzi. Ceslostátní akce Sbírka postravin se koná ve vybraných prodejnách obchodních řetězců v sobotu 18. května. Pomoci je možné také jako dobrovolník anebo z pohodlí svého domova. Partnerem sbírky je Charita Česká republika.

Migrace je nedílnou součástí dnešního globalizovaného světa

Slovo migrace se po takzvané uprchlické krizi stalo v českém kontextu slovem výbušným, spojeným s negativními emocemi, jako je strach a pocit ohrožení. Charita Česká republika reaguje na situaci vydáním studie Cesty k prosperitě. Migrace a rozvoj v České republice, která v mnohém fakticky vyvrací veřejností zaběhnuté postoje.

Sestry poskytující domácí péči žádají ministra Vojtěcha o zastání

Sestry domácí péče se ve středu 1. května v 11 hodin vypraví před budovu ministerstva zdravotnictví a stromy před ním ovážou červenými mašlemi. Tímto gestem se ve Svátek práce obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a žádají jej o zastání. Opakovaná jednání ukazují, že zdravotní pojišťovny se k této důležité a velmi efektivní části veřejného zdravotnictví, která se nachází ve vleklé krizi, chtějí dál chovat nespravedlivě. Sestry domácí péče jsou od loňského srpna ve stávkové pohotovosti a červené mašle se staly jejím symbolem.

Chceme Evropu, která na nikoho nezapomíná

Síť evropských Charit plně podporuje klíčové hodnoty Evropské unie, jako jsou solidarita, demokracie, rovnost, sociální spravedlnost, respekt k lidské důstojnosti a k lidským právům. Doufáme, že Evropský parlament složený z nově zvolených zástupců dostojí těmto vysokým morálním standardům a hodnotám a že je bude při utváření politiky, která má vliv na miliony lidí jak Evropě i mimo ni, uvádět do praxe.