pomáháte již sedmadvacátým

Oblastní charita Ostrov - Věnujte vánoční dárek našim seniorům!

Někteří z vás se na nás obracíte s prosbou o inspiraci, čím by jste mohli potěšit naše babičky a dědečky, nebo co bychom potřebovali k naší nelehké práci v péči o druhé. Děkujeme vám za toto povzbuzení!

• Do Domova pokojného stáří bl. Hroznaty v Hroznětíně
  • pro konkrétní klienty - pracovní stůl (ponk), papíry a barvy do tiskárny na fotky(Epson XP600 multipack 26XL je na nich lední medvěd + černá Epson XP-600 a papíry Epson Premium glossy a foto papír 10x15 /  elektrický strojek na stříhání vlasů náramkové hodinky s většími číslicemi v ciferníku předplatné na časopis „Krušnohorský luft“ / předplatné časopisu Claudie předplatné časopisu Překvapení a také nějaké osmisměrky sluchátka k tv / antistresové omalovánky ,nebo mandaly a velké pastelky němý sluha tepláky a trika s dlouhým rukávem vel. XL podrobnou mapu Československa rehabilitační míčky do ruky Labyrint na procvičování jemné motoriky / hebkou deku na přikrytí přes den / hebkou deku na přikrytí přes den
  • pro zlepšení vybavenosti - hebkou deku na přikrytí přes den v počtu 1-6ks/ čistička vzduchu Bionaire BAP001X / žehlička / žehlící prkno / kompostér,
  • Do Domova pokojného stáří v Ostrově
  • pro zlepšení vybavenosti - pokojová čistička vzduchu Aeroguard Mini / elektrická varná nádoba 10l / CD přehrávač / deky na přikrytí přes den, doúhrada zahradního domku, aj.

V případě vašeho zájmu o konkrétní dárek, který by jste rádi zajistili, zablokujte si jej prosím do 13. prosince 2018, a to na emailu caritas-ostrov@seznam.cz , pokud by jste dárek chtěli ještě upřesnit/konzultovat, volejte do Hroznětína na 777 767 051, nebo do Ostrova na 608 918 860. Dárky zablokované se budou objevovat tučným písmem, nejsou tedy od toho momentu k dispozici. Děkujeme Vám za pochopení, za spolupráci.

Děkujeme vám, že pomáháte a děláte radost společně s námi těm, kteří naši pomoc potřebují..

Diecézní charita Plzeň slavila 25 let

V areálu multikulturního zařízení DEPO2015 v Plzni se uskutečnil slavnostní večer, který připomněl 25 let existence Diecézní charity Plzeň.

Světový den chudých

V neděli 18. listopadu si připomeneme Světový den chudých, který vyhlásil papež František v roce 2016. První Světový den chudých se konal 19. listopadu 2017. Papež skrze novou tradici vybízí věřící k aktivní a konkrétní solidaritě s chudými. Protože chudoba je podle Františka srdcem evangelia.

Oblastní charita Ostrov - Národní potravinová sbírka sečtena!

Během soboty dne 10. listopadu 2018 darovalo v Tescu Ostrov na 287 dárců 1 096,5 kg potravin a drogerie. Děkujeme těm z vás, kteří jste byli právě těmi, pro které je důležité pomáhat druhým a potřebným, pro které není lhostejná bezmoc druhých!

Zároveň je však důležité poděkovat 30 žákům ZŠ Myslbekova a 6 dospělým, pro které se sobota stala dnem organizačním.

Z vybraného množství zůstalo cca 261 kg v Ostrově, a to konkrétně v Potravinové bance Charity Ostrov v Lidické ulici, a ta větší část byla odvezena do Sokolova, do Potravinové banky pro Karlovarský kraj. Děkujeme vám! Další informace naleznete

Oblastní charita Ostrov - Pozvánka na setkání seniorů!

V úterý dne 4. prosince 2018 od 16:00 hodin budeme pořádat ve spolupráci s Městem Ostrov již tradiční XXIII. Předvánoční setkání seniorů, aneb setkání tří generací, a to opět ve společenském sále a předsálí DK Ostrov.

Sváteční podvečer bude mít i tentokráte slavnostní atmosféru blížících se Vánoc a bude též naplněn bohatým a pestrým kulturním programem. Pro každého z účastníků bude zajištěno občerstvení a dárky pro radost a potěšení.

Přijďte se opět společně s námi zastavit, načerpat a vzájemně se potěšit. Na viděnou se s Vámi za všechny pořádající těší charitní dobrovolnice. viz plakát

Národní potravinová sbírka dá lidem možnost projevit solidaritu s potřebnými

Šestý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 10. listopadu 2018 od 8 do 18 hodin ve více jak 680 supermarketech v celé České republice . Zde může každý nakoupit a následně darovat trvanlivé potraviny a drogistické zboží. Charita Česká republika je oficiálním partnerem této sbírky, které se v regionech tradičně zúčastní řada místních Charit.

Pět mužů a čtyři ženy obdrželi letošní Cenu Charity Česká republika

Charita má mnoho tváří. Jsou to nejen tváře klientů, ale také osmi tisíc zaměstnanců. Patří mezi ně lidé různého vzdělání i schopností, které ovšem spojuje obětavost a zápal pro charitní dílo. Charita se snaží jejich přínos každoročně ocenit tím, že vybrané zástupce nominuje na Cenu Charity. Letos ji obdrželo devět zaměstnanců ze všech diecézí.

Slavíme 25 let

1. listopadu 1993 byla oficiálně založena Diecézní charita Plzeň. Biskup František Radkovský podepsal zřizovací dekret a Charita vstoupila nesmělými krůčky na scénu sociálních služeb. Od té doby se mnohé změnilo.

Rozhovor Jiřího Lodra v rozhlase

Ředitel Diecézní charity Plzeň Jiří Lodr byl hostem Českého rozhlasu Plzeň. Rozhovor si vyslechnětě zde:

Oblastní charita Ostrov - upozornění na změnu pracovní doby!

Z provozních důvodů se mění pracovní doba kanceláře v sídle organizace, a to počínaje dnešním dnem do konce roku 2018. Můžete však využít email: tomas.fexa@ostrov.charita.cz a v případě zájmu o informace k umístění v Domově pokojného stáří v Ostrově tel. č.: 608 918 860 či v Domově pokojného stáří bl. Hroznaty v Hroznětíně tel. č. 777 767 051. Děkujeme vám za pochopení. Za OCHO TF.