pomáháte již osmadvacátým

Výzvy předsedovi vlády ČR, ministryni práce a sociálních věcí a ministryni financí

Výzvy ředitele Diecézní charity Plzeň předsedovi vlády ČR, ministryni práce a sociálních věcí a ministryni financí týkající se deficitu financí pro sociální služby v Plzeňském a Karlovarském kraji.

Apel na poslance

Organizace poskytující sociální služby včetně Charity Česká republika se obrátily na poslance Parlamentu ČR a ministryni sociálních věcí s apelem na dofinancování sociálních služeb. Přikládáme další dokumenty, se kterými jsou poslanci seznámeni.

Oblastní charita Ostrov - hlasování v Tescu zahájeno!

Od 21. ledna do 17. února 2019, máte možnost v Tescu Ostrov podpořit svým hlasem/žetonem Domov pokojného stáří v Ostrově, jako jeden ze tří soutěžících!

Oblastní charita Ostrov - zrušení bílých kontejnerů na ošacení!

Město Ostrov ukončilo smlouvu s provozovatelem bílých kontejnerů na ošacení umístěných v Ostrově, a to v počtu 6 ks. Jako poslední bude odstraněn kontejner u našeho šatníku v Lidické ulici - dne 7. února 2019.

Charitní šatník bude fungovat i nadále svým příjmem i výdejem nejen ošacení. Děkujeme Vám za přízeň a spolupráci!

K+M+B 2019 v Karlových Varech

V Karlových Varech byla ve čtvrtek 3. ledna zahájena Tříkrálová sbírka 2019. Kromě několika desítek malých koledníků se tentokráte na koledu vydala i triáda Tří králů, pro které se v Plzeňské diecézi vžil pojem (K)raj+M(ěsto)+B(iskupství).

Oblastní charita Ostrov - Tříkrálová koleda 2019 zahájena!

Dne 3. ledna 2019 byla již tradičně i v našem městě, zahájena Tříkrálová sbírka. Ti z vás, které Tři králové navštíví, budete tak mít možnost v Ostrově a okolních obcích se potěšit, být obdarování kalendáříkem, cukrem, letáčkem ale také podpořit naši činnost, konkrétně provoz Domovů pokojného stáří v Otrově a Hroznětíně, a to 65% ze získané částky.

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Ilustrační snímek Jakub Žák

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.