D Ě K U J E M E těm z Vás,

kteří společně s naší Charitou

pomáháte již třicátým

rokem všem potřebným.

Oslava 25let plzeňské diecéze - udílení cen

Ve čtvrtek 20. září proběhla slavnostní bohoslužba v kostele sv. Mikuláše a sv. Alžběty v Chebu. 
 

Biskup Tomáš Holub a oba generální vikáři Mons. Krzysztof Dedek i Mons. Jiří Majkov a další kněží přivítali zhruba stovku účastníků při bohoslužbě, kdy zapálením svíček na poděkování byly symbolicky zakončeny oslavy čtvrtstoletí diecéze. Mezi hosty byla i hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová a další představitelé veřejného života, s nimiž církev v plzeňské diecézi spolupracuje na různých charitativních, sociálních, zdravotních a jiných projektech a aktivitách.

 

Ve své promluvě biskup vycházel z 25. kapitoly Matoušova evangelia o pomoci bližnímu a varoval, že i při konání dobra číhají na člověka jistá nebezpečí. „Jakmile si člověk začne konáním dobra vědomě vytvářet jakési schůdky do nebe, už nedělá dobro pro dobro samotné, už je to pragmatické konání dobra, dobra na výkon.“ Zároveň biskup Tomáš zdůraznil, že právě při hledání a konání dobra se potkávají věřící s nevěřícími a hledajícími.

Biskup Tomáš Holub během bohoslužby ocenil další vybrané osobnosti, které významnou měrou (obětavou pomocí, péčí, radou...) přispěly k rozvoji diecéze. 

V Chebu převzaly ocenění z rukou biskupa Tomáše tyto osobnosti: