D Ě K U J E M E těm z Vás,

kteří společně s naší Charitou

pomáháte již třicátým

rokem všem potřebným.

Oblastní charita Ostrov - DM pomáhá dětem!

Oblastní charita Ostrov - DM pomáhá dětem!

Přestože Česká republika nepatří mezi nejchudší země světa, i zde žijí desetitisíce dětí, jejichž rodiny se potýkají s hmotnou a sociální nouzí. Nejde přitom jen o nedostatečné finanční zdroje a nízký příjem rodin. Sociální vyloučení se pojí také se zranitelností, nejistotou, společenským vyloučením, nedostatkem příležitostí a strachem.

Dostat se do sociálně tíživé situace přitom může být dílem okamžiku – rozvod, vážné onemocnění jednoho z rodičů, propuštění z práce, exekuce. V komplikované situaci se mohou ocitnout rovněž svobodné matky v azylových domech, kterým jejich situace nedovoluje vytvořit dětem skutečný domov.

Na základě těchto varovných čísel se společnost dm drogerie markt spojila s Charitou Česká republika a prostřednictvím programu dm pomáhá dětem společně pomáhají rodinám, které se ocitly v těžké životní situaci. Materiální pomoc v podobě dětských plen, které dm daruje Charitě ČR, představuje drobnou podporou rodinám na jejich cestě od pomyslného dna. „Naší novou iniciativou chceme posílit povědomí o chudobě v České republice a alespoň trochu pomoci těm, kterých se týká. Dobrým začátkem, jak ulehčit rozpočtu v rodinách s malými dětmi, jsou dětské pleny. Proto jsme se rozhodli darovat pleny značky babylove,“ sděluje prokuristka společnosti dm Martina Horká.

„Hlavním požadavkem bylo, aby pomoc nabízená společností dm drogerie nečinila lidi na pomoci závislými. Kritéria výběru rodin proto odpovídají motivačnímu principu ’člověče, přičiň se a bude ti pomoženo‘‚ a zajišťují, že pomoc bude směřovat k těm, kteří se snaží svůj život změnit,“ vysvětluje František Coufal z oddělení komunikace Charity ČR.

„Již od prvních dnů spolupráce se společností dm v našich poradenských centrech a azylových domech slýcháme, jak velkou pomoc pleny či poukazy na pleny znamenají pro rodinu, která disponuje velmi omezeným rodinným rozpočtem. Firma dm svojí aktivitou účinně pomáhá přesně tam, kde to mladé matky a rodiny nutně potřebují,“ dodává Coufal.

Koncept programu dm pomáhá dětem zakládá na solidaritě. Zákazníci dm mohou darovat 30 nebo 200 bodů ze svých zákaznických kont z programu dm active beauty svět výhod a tím přispět na denní či týdenní potřebu plen jednomu dítěti.

Materiální pomoc v podobě dětských plen babylove putuje k rodinám prostřednictvím sociálních pracovníků Charity ČR, kteří s nimi řeší jejich nepříznivou situaci v rámci registrovaných sociálních služeb (například domovů pro matky s dětmi, sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi,  odborných poraden aj.).  

Projekt můžete podpořit také Vy, a to návštěvou svojí oblíbené dm drogerie a darováním bodů ze svého zákaznického konta. Za 30 bodů darujete denní zásobu dětských plen jednomu dítěti. Za 200 bodů můžete darovat rovnou týdenní zásobu plen. Darovat body můžete již od konce loňského října neomezeně ve všech prodejnách dm po celé České republice

V současné době je do projektu zapojeno 97 služeb Charit, které vybírají klienty podle jasně stanovených pravidel. Ke konci ledna předaly zapojené služby potřebným více jak 100 000 plen.

logo dm.