pomáháte již osmadvacátým

POVODNĚ 2010

17. května 2010 – Severní Morava a Slezsko
Severní Moravu po necelém roce opět zasáhly ničivé povodně a uvedly v pohotovost jak obyvatele postižených a ohrožených oblastí a krizové štáby obcí, ale také pracovníky humanitárních organizací. Pracovníci Diecézní charity ostravsko-opavské a oblastních charit jsou v kontaktu s několika místními krizovými štáby a s krizovým štábem HZS MSK. Pro zajištění bezprostřední pomoci jsme uvolnili finanční prostředky ve výši 500 tis. Kč.“, uved ředitel DCHOO Mgr. Lukáš Curylo.

Diecézní charita ostravsko-opavská  zřídila sbírkové konto č. ú. 501 500 3434/5500, var. symbol: 333.  Případně pak lze zaslat DMS ve tvaru  DMS POVODNE2010 na číslo 87777. /Cena DMS je 30,- Kč, Charita obdrží 27Kč/.  Aktuálně ke dni 9. června 2010  jste zaslali na konto 5008700,- Kč a v DMS 2 023 731,- Kč

DĚKUJEME  VÁM. Člověk v tísni zřídila povodňové konto č. ú. 7202 7202/0300, poslat lze i DMS ve tvaru: DMS SOSPOVODNE na číslo 87777.                                                                         Aktuálně ke dni 25. května 2010  jste zaslali na konto 6900000,- Kč. DĚKUJEME  VÁM.

ADRA zřídila povodňové konto č. ú. 4028 4028/0300, variabilní symbol 397, poslat lze i DMS ve tvaru DMS ADRA na číslo 87777

Pokud se můžete zapojit do pomoci postiženým povodněmi - kontaktním místem je Charitní šatník v Ostrově,  /pondělí – středa – pátek od 15-17:00 hodin/, a to již od 21. května 2010, do odvolání.  Aktuálně ke dni 4. června 2010 jste s naší Charitou pomohli vybranou částkou ve výši 3700,- KčDĚKUJEME  VÁM.

D ě k u j e m e   V á m,  že Vám nejsou lhostejní ti, kteří naši pomoc potřebují!

V Ostrově dne 9. června 21:00 hodin, za OCHO TF.

Více aktuálních informací o situaci a humanitární pomoci, naleznete na výše uvedených stránkách, dále pak např. ČT24