D Ě K U J E M E těm z Vás,

kteří společně s naší Charitou

pomáháte již třicátým

rokem všem potřebným.

Oblastní charita Ostrov - Národní potravinová sbírka poprvé letos i v Ostrově

Spočítali jste si někdy, kolik jídla týdně vyhodíte? A co teprve kolik ho zlikvidují velké markety. V popelnicích skončí každý rok tuny potravin. Přitom by mohly dostat ještě druhou šanci.

V Ostrově se uskuteční v sobotu 21. listopadu 2015 od 8:00 do 20:00 - Národní potravinová sbírka, která bude probíhat ve vybraných prodejnách po celé České republice, v našem městě konkrétně v Tescu!

Během celého dne budou moci zákazníci hypermarketu, tedy i vy, darovat trvanlivé potraviny do košíků na vymezeném a označeném místě za pokladnami. Darované potraviny poputují do Potravinové banky v Karlovarském kraji a následně organizacím, které pomáhají lidem v nouzi.

Důvodem sbírky je nejen získat potraviny pro lidi v nouzi, ale i upozornit veřejnost na to, že i v České republice je chudoba problémem a že zde je mnoho lidí v těžké životní situaci, ve které si sami nemohou zajistit ani základní potraviny a jsou závislí na pomoci druhých.

  • Bližší informace o záměru sbírky, viz
  • leták
  • Seznam nejvhodnějších potravin

Proto Vás, jako koordinátor NPS v Ostrově oslovuji s žádostí o Vaši aktivní pomoc/ spolupráci:

  • formou nákupu!
  • zapojení se jako dobrovolníka, který by se dle svých časových možností při sbírce prostřídal s ostatními! Činnost je velmi jednoduchá a spočívá v rozdávání letáků nakupujícím a sběru a třídění potravin za pokladnami. Registrace dobrovolníků

Pokud Vás právě naše výzva oslovila, kontaktujte: za OCHO TF 

Předem Vám děkujeme!